Mosbjerg Kirke

Mosbjerg kirke er beliggende på adressen:

Pletvej 1, Mosbjerg, 9870 Sindal

I Mosbjerg - der i 1419 kaldes Musbergæ, senere kaldet Moseberg - ligger den gamle kirke i den vestre del af sognet. For nogle synes denne placering at være mærkelig, men det er den ikke.

Det egentlige Mosbjerg har ligget vest for Uggerby Å i en halvbue fra præstegården til Vestergårdene. Da pladsen blev for trang, flyttede man ud til Måstrup og Vogn, senere til Stenderup og Kære og sidst til Blæsbjerg og Bollehede.

Da Mosbjerg Kirke i slutningen af 1100-tallet blev bygget, blev den placeret nær vadestedet over Uggerby Å, ad hvilken vej nybyggerne i Vogn og Bollehede måtte rejse for at besøge familie og venner i Mosbjerg.

Beboerne i Måstrup og Blæsbjerg kunne benytte samme vadested eller det ved Terkels. Dette lå vest for den nuværende bro ved Terkels.

Våen, der betyder vadested, har ligget mellem præstegården og kirken. Våen og mange andre gårde er flyttet ud fra halvcirklen i 1790-1830.

Læs mere om Mosbjerg kirke her!