Lendum Kirke

Lendum Kirke er beliggende på adressen:

Søndergade 12, Lendum, 9870 Sindal

Kirken er altid åben i graverens arbejdstid, normalt på hverdage kl. 8.00 - 16.00.

Men hvis du kommer langvejsfra og ikke vil køre forgæves, gør du klogest i at sikre dig, at kirken er åben.

Det kan du gøre ved på forhånd at træffe en aftale med graver Ernst Oehlenschlæger tlf. 20 45 61 08.

Lendum kirke

Sagnet fortæller, at der et stykke fra Lendum-Sindal vejen ligger en høj kuplet bakke, der kaldes "Kirkebjerget", hvor der lå usædvanligt mange store kampesten.

Stenmateriale er jo ret almindeligt i Lendum sogn, men på dette kirkebjerg ville man jo naturligvis opføre kirken, fordi her var byggematerialet jo tilgængeligt i rigelig mængde.

Man påbegyndte opførelsen, men hver nat blev det, man havde opbygget om dagen, brudt ned og anbragt på den bakketop, hvor kirken i dag ligger. Da indså man, at det vist var meningen, at andre kræfter havde bestemt, at kirken ikke skulle ligge på "Kirkebjerget", men på den bakke, hvortil kampestenene hver nat blev flyttet..... Læs mere om Lendum kirke her!